People Planet Profit

In onze visie krijgen mensen van divers pluimage een werkplek bij Randijk. We bieden plaats aan een aantal hoveniers, stagiairs en mensen met een beperking.

Maatschappelijk betrokken ondernemen

In onze visie krijgen mensen van divers pluimage een werkplek bij Randijk. We bieden plaats aan een aantal hoveniers, stagiairs en mensen met een beperking. We zijn een Aequor gecertificeerd bedrijf en werken samen met scholen en uitwisselingsprogramma’s als Wwoof. Waar nodig krijgen we hierbij ondersteuning van een jobcoach. Ook helpen vrijwilligers onze kwekerij mooier te maken. Onze plek is een plek om te delen, de energie die je krijgt van samen buiten werken heeft op veel mensen een positief effect.

Duurzame materialen

Bij onze milieuvriendelijke manier van kweken hoort ook het gebruik van duurzame materialen in ons bedrijfsgebouw. We bouwen het gebouw grotendeels zelf met materialen met een extra hoge isolerende waarde. Veel onderdelen zijn vervaardigd uit hergebruikte bronnen: de kozijnen zijn bijvoorbeeld gemaakt van autobanden en pet flessen en de deuren komen uit slooppanden. Onze leemkachel is het toppunt van energie-opwekking. Het is een accumulerende kachel waarin warmtewisselaars verborgen zitten. We gebruiken zelf gekweekt hout en stoken dit één of tweemaal per dag voor het verwarmen van onze ruimtes en het warm water. De zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat we elektra hebben voor o.a. onze 100% elektrische auto. In de toekomst hopen we meer elektrische machines te kunnen aanschaffen, zodat we ook in het onderhoud van ons terrein zo groen mogelijk kunnen zijn.