De bamboehovenier

Bamboe is een fantastische plant maar je moet wel weten welke soort je hebt en of je hem moet begrenzen. Randijk is de bamboehovenier bij uitstek. We weten alles over bamboe als tuinplant en geven graag advies. U kunt ons inschakelen voor het plaatsen, begrenzen, verzorgen en verwijderen van bamboe.

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor allround hovenierswerk. Ons team helpt u graag een levendige buitenruimte te creëren en onderhouden. Hierbij gebruiken we waar mogelijk duurzame materialen en – als u dat wenst – biologisch geteelde tuinplanten.

Bamboe_Hoveniers

Bamboeverwijderservice

Als bamboehovenier weten we alles over de aard van het beestje. Er zijn woekerende en niet-woekerende bamboes. Een woekerende bamboe in uw tuin (of die van de buren) kan erg veel narigheid veroorzaken. De ondergrondse wortelstokken (rhizomen genaamd) zijn keihard en moeilijk aan te pakken. We krijgen regelmatig de vraag of er een middel bestaat om deze rhizomen te verdelgen. Het antwoord is simpel: nee. Handmatig verwijderen met grof gereedschap van alle ongewenste rhizomen is het enige dat echt afdoende werkt wanneer een woekerende soort aan de wandel is gegaan. Half werk zal de bamboe alleen maar stimuleren om elders harder te gaan woekeren.

Machinaal verwijderen

Komt u er niet uit, dan bieden wij een bamboeverwijderservice. Onze hoveniers kunnen met een minikraantje het werk snel en efficiënt aanpakken. Mail ons een foto van de bamboe (niet te veel MB’s svp), vermeld het vermoedelijke oppervlak, eventuele obstakels en of u een doorgang van min. 70 cm hebt voor ons minikraantje. We maken dan een globale offerte. Uw uiteindelijke factuur kan hiervan afwijken, omdat we onverwachte aftakkingen niet op het oog kunnen opsporen. Wanneer u de kern van de plant wilt behouden, zorg ervoor dat u na het verwijderen rhizoombegrenzing ingraaft, zodat de bamboe niet weer ontsnapt. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen. We noemen onszelf niet voor niets DE bamboehovenier. Klik hier voor de instructie bamboe begrenzen.

Bamboe_Contact