Niet-woekerende bamboe

Steeds meer mensen kiezen terecht voor niet-woekerende bamboe in de tuin. Deze waanzinnig mooie plant hoeft niet per se te woekeren.

Wat is niet-woekerende bamboe

Bamboe is een sterke plant, wintergroen en hij geeft heel veel sfeer. Helaas denken nog veel mensen dat bamboe een agressief woekerende plant is. Dat hoeft niet zo te zijn; niet alle bamboesoorten woekeren. Dat heeft te maken met de soort wortel die de bamboe ondergronds maakt. De één maakt een compacte kluit en de ander maakt een wijdlopige kluit. We hebben ons gespecialiseerd in de niet-woekerende bamboe. Deze zijn allemaal van het Fargesia geslacht.

Toch woekerende bamboe?

Toch verkopen we ook woekerende bamboesoorten, gewoon omdat ze zo mooi zijn. Bij ons assortiment staat steeds aangegeven of het om een woekerende dan wel niet-woekerende bamboe gaat. Voor woekerende soorten is het aan te raden om wortelbegrenzer te gebruiken. Deze zogeheten rhizoombegrenzer is op de kwekerij en in de webshop verkrijgbaar. In principe hoef je een niet-woekerende bamboe (Fargesia) niet te begrenzen.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste soort niet-woekerende bamboe?

Klik om direct naar het PDF document te gaan:

Bamboekeuzekaart voor niet woekerende Fargesia’s