Biologische bamboe kwekerij Leusden

Niet-woekerende bamboe

Steeds meer mensen kiezen terecht voor niet-woekerende bamboe in de tuin. Deze waanzinnig mooie plant hoeft niet per se te woekeren.

Wat is niet-woekerende bamboe

Bamboe is een sterke plant, wintergroen en hij geeft heel veel sfeer. Helaas denken nog veel mensen dat bamboe een agressief woekerende plant is. Dat hoeft niet zo te zijn; niet alle bamboesoorten woekeren. Dat heeft te maken met de soort wortel die de bamboe ondergronds maakt. De één maakt een compacte kluit en de ander maakt een wijdlopige kluit. We hebben ons gespecialiseerd in de niet-woekerende bamboe. Deze zijn bijna allemaal van het Fargesia geslacht.

Toch woekerende bamboe?

Toch verkopen we ook woekerende bamboesoorten, gewoon omdat ze zo mooi zijn. Bij ons assortiment staat steeds aangegeven of het om een woekerende dan wel niet-woekerende bamboe gaat. Voor woekerende soorten is het aan te raden om wortelbegrenzer te gebruiken. Deze zogeheten rhizoombegrenzer is op de kwekerij en in de webshop verkrijgbaar. In principe hoef je een niet-woekerende bamboe (Fargesia) niet te begrenzen.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste soort woekerende of niet-woekerende bamboe?

Klik om direct naar het PDF document te gaan:

Bamboekeuzekaart niet-woekerende bamboe
Bamboekeuzekaart woekerende bamboe

Nieuws op facebook »

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.