Bamboe als bouwmateriaal

Bamboeschermen

Een bamboescherm of -mat is onbehandeld en daardoor veel minder belastend voor het milieu dan de gangbare schuttingen, waarbij het hout met wolmanzouten wordt behandeld om rotting tegen te gaan. Onze bamboeschermen kunt u eventueel behandelen met een natuurlijke olie, die in onze webwinkel verkrijgbaar is.

In onze webwinkel vindt u de bamboeschermen en -matten hier.

Kleur

We hebben de bamboepalen en schermen in de kleuren naturel en zwart. De naturel gekleurde palen zijn gedroogde halmen van gele en groene palen, de zwarte palen zijn afkomstig van de zwarte bamboe. Ook hier is de kleur dus puur natuur. Groene palen zijn niet in uitgeharde vorm verkrijgbaar, die kleuren altijd naturel na verloop van tijd.

Barsten

Naarmate de paal ouder wordt, verandert de vochtigheid en hierdoor ontstaan barsten. Ook vergrijst het materiaal door blootstelling aan zonlicht en weersomstandigheden.

Herkomst

De meeste van onze bamboepalen en schermen komen uit China en Indonesië. Voor de productie van bamboe als houtsoort kan men elke 5 jaar op dezelfde vierkante meter oogsten. Aangezien het wortelgestel van de bamboe gewoon doorgroeit, ontstaat er geen erosie na het oogsten. Na het oogsten worden de halmen van de bamboe ontdaan van zijtakken. Ook worden de kleine haartjes van de halm gebrand. Hierdoor ontstaan soms donkere vlekken op de paal. Door de holle structuur van de bamboepaal is het een zeer stevig materiaal om mee te bouwen. De Guadua bamboe uit Zuid-Amerika is de meest harde bamboe, waar bijvoorbeeld bruggen van gebouwd kunnen worden.

scherm

Levensduur

Wanneer een scherm of mat zwevend wordt bevestigd is de levensduur ongeveer 10 tot 15 jaar. De levensduur wordt mede bepaald door de dikte van het scherm of de mat.

In ons assortiment een keur aan bamboepalen, –schermen -matten. Ook leveren we vlonderplanken van bamboecomposiet. Bestel ze eenvoudig online of bewonder ze in onze showtuin.

Bamboe als bouwmateriaal is razend populair. En nog een goede keuze ook. Onze bamboepalen, -schermen en -matten hebben een prachtig natuurlijke uitstraling en zijn in diverse soorten en maten te verkrijgen. Daarnaast leveren we ook tuinhout van bamboecomposiet voor vlonders, banken en andere toepassingen. Een voorbeeld van alle tuinmaterialen is te bewonderen in onze showtuin in Leusden.

Bamboepalen

Bamboepalen hebben we in alle soorten en maten. Palen met een diameter van 1 tot wel 15cm. De lengte kunnen we tot een meter of 6 leveren. Voor de professional én de doe-het-zelver een mooi materiaal om mee te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je maakt er bijvoorbeeld een pergola, een lambrisering, een muziekinstrument of een massagestok van.

Klik hier voor de bamboepalen in onze webwinkel.

Bamboe_Scherm_boven