Biologische bamboe kwekerij Leusden

Jarrett Scholsberg

“Het groene aspect van de kwekerij sprak me meteen aan, net als de vriendelijkheid van Erwin en zijn medewerkers. Het werd een uitbreiding op mijn al eerder opgedane kennis bij mijn vorige werkgever, een siergrassenkweker.”

Jarrett Scholsberg is senior kwekerijmedewerker en  sinds 2010 werkzaam bij Randijk.

Mijn vorige werkgever was een siergrassenkweker. Omdat dat bedrijf ging inkrimpen heeft mijn baas geregeld dat ik bij Randijk terecht kon. In eerste instantie was het pittig om met bamboe te werken. Het groene aspect van de kwekerij sprak me wel meteen aan, net als de vriendelijkheid van Erwin en zijn medewerkers. Het werd een uitbreiding op mijn al eerder opgedane kennis.

Bamboe is een heel sterke plant. Er is meer variatie dan je denkt. Siergrassen zijn een mooie aanvulling voor in de tuin. De kennis van de twee plantengroepen kan ik goed combineren.

Groot pluspunt vind ik bij Randijk dat je  wordt geacht zelfstandig te werken. Er zijn veel mogelijkheden voor eigen initiatief. Randijk is divers qua mensen, planten, sfeer en werk. Er is geen dag hetzelfde.”

Nieuws op facebook »

Randijk Bamboe & Hoveniers heeft een evenement gedeeld. ... See MoreSee Less

Ontwerpweek in Frankrijk

april 30, 2018, 4:00pm - mei 5, 2018, 12:00pm

Een leerzame cursus die aanvoelt als een vakantie! Hoe maak je een goed ontwerp voor een tuin of een terrein? Hoe maak je een beplantingsplan en waar houd je rekening mee als je ontwerpt? Deze ontwerpweek in de Franse Vogezen biedt je de mogelijkheid om te leren hoe je een tuin of terrein om kunt toveren tot een heerlijk paradijs. Je gaat naar huis met kennis, vaardigheden en inspiratie, zodat je meteen zelf aan de slag kunt in je eigen tuin of bij iemand anders. Deze cursus is voor iedereen die het belangrijk vindt om deze wereld groener te maken. Je hebt geen vooropleiding nodig om mee te doen. Leren in de praktijk: Onder professionele begeleiding werk je samen met een groep aan een ontwerp voor “la haute vacherie”. Deze boerderij uit de 16e eeuw is de afgelopen jaren grondig opgeknapt en beschikt over 2 hectare grond die we gaan ontwerpen. Onderwerpen die aan bod komen zijn ontwerpvaardigheden, bodem, water, biodiversiteit, beplantingsplan, voedselbos en Permacultuur . De theorie die je leert kun je direct toepassen in het ontwerp dat je maakt. Door samen te werken leer je van elkaars kwaliteiten. Professionele begeleiding: De ontwerp week wordt verzorgd door Ploni Sikkes van Groengetekend en Martijn Ballemans van PUUR Permacultuur. Ploni is tuin-en landschapsontwerper. Ze heeft ruim twaalf jaar ervaring en heeft sinds acht jaar een eigen ontwerpbureau. Martijn geeft sinds zes jaar Permacultuur trainingen en legt eetbare parken aan onder de naam Plukroute. Samen bieden zij een perfecte mix van theorie en praktijk. De werkvormen zorgen voor een afwisselende en actieve manier van leren, waardoor je de leerstof snel eigen maakt. Het cursusprogramma bestaat uit workshops, een excursie, ontwerpsessies, handen uit de mouwen en ontspanning. De ontwerpweek. Verzorgd tot in de puntjes: Le Haute Vacherie ligt midden in een prachtig bos in de buurt van Eloyes in Frankrijk. Het is een bijzondere plek waar de kracht van de natuur goed voelbaar is. Het stromende water in frisse beekjes, een tapijt van mos, oude bomen en de serene stilte geven deze plek een magische uitstraling. Een heerlijke plek om tot rust te komen! Het huis bied voldoende slaapplaatsen, de houtkachel zorgt voor aangename warmte en het zuivere drinkwater is afkomstig uit een eigen bron. Tijdens de cursus wordt je verwend met zowel ontbijt, lunch als avondeten. Praktische informatie: Aankomst in de Vogezen is op maandag 30 april, weer naar huis op zaterdag 5 mei. De kosten voor deelname bedraagt 765 euro (Incl BTW). Dit is incl overnachtingen, maaltijden, cursusmateriaal, excursie en een flinke dosis kennis, inspiratie en plezier! Voor vervoer helpen we mee om zoveel mogelijk te carpoolen. Kom je met openbaar vervoer, dan bieden we een ophaalservice vanaf Eloyes. Er is een maximum van 14 deelnemers. Meld je snel aan om erbij te zijn! Aanmelden via: www.puurpermacultuur.nl/cursussen/ontwerp-week-in-frankrijk/

View on Facebook