Biologische bamboe kwekerij Leusden

Help, een woekerende bamboe!

Is bamboe een nachtmerrie of een droom? Niet elke bamboe is een woekerende bamboe. Als je weet welke soort je plant, is er niks aan de hand.

Een droom van een bamboe kan veranderen in een nachtmerrie voor de tuin. Veel mensen hebben geen idee welke soort bamboe ze in huis (of in de tuin) zetten of erven de bamboe van de vorige bewoner. Laat je vooraf goed informeren over de soort je aanschaft en vraag een gebruiksaanwijzing bij woekerende bamboe. Alle Fargesia’s zijn niet-woekerende soorten, alle overige bamboes (behalve de zeer zeldzame Chusquea couleou) zijn woekeraars.

Woekerende bamboe: begrenzen

U hoeft een Fargesia niet te begrenzen. De plant dijt wel uit in de breedte, maar de wortelkluit blijft compact. Wanneer u een mooie rechte lijn wilt bereiken in een perk, kunt u eventueel 32cm dikke rhizoombegrenzer aanbrengen.

Alle soorten die niet beginnen met de naam Fargesia zijn woekerende bamboes. Bent u in het bezit van een woekeraar, dan adviseren wij de bamboe te begrenzen. Woekerende bamboe gaat ondergronds namelijk graag aan de wandel. Is het niet meteen, dan wel na verloop van tijd. En vaak ben je dan al te laat. We hebben rhizoombegrenzer van 50, 64 en 70 cm hoog. In het algemeen: hoe hoger de bamboe, hoe hoger de begrenzing ondergronds.

Instructie aanbrengen rhizoombegrenzer

Onder de link vindt u een PDF met instructies voor het aanbrengen van rhizoombegrenzer. Plaatsinstructie rhizoombegrenzing

Nieuws op facebook »

[custom-facebook-feed]