Biologische bamboe kwekerij Leusden

Een bamboe met krullen

Krullend blad bij Fargesia’s duidt op gebrek aan water. Alle Fargesia’s gedijen goed in de schaduw, een enkele soort houdt het de hele dag uit in de zon. Bij schaduwminnende planten als de murieliae en de nitida krult het blad – vooral ’s zomers – al snel op. Maar ook andere soorten kunnen op tropische dagen hun blad opkrullen. Dit is puur zelfbescherming. Hoe minder bladoppervlak, des te minder kans op uitdroging. Bij vollegrondsplanten is er niets aan de hand en zult u wanneer de avond valt, het blad alweer zien ontvouwen. In een bak of pot is blijvend opkrullen een indicatie dat de plant water nodig heeft.

droogte_

Water geven kan sowieso geen kwaad, maar geef niet te weinig of te kort water. Op tropisch hete dagen is tweemaal water geven het beste. Planten in bak kunt u het best ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat een emmer geven. Zo blijft de kluit doorlaatbaar. Wanneer deze namelijk te droog wordt, zal water meteen langs de kluit de bak uit gaan en mist het zijn doel! Een laagje water in een pot is dan weer niet de bedoeling, anders gaan de wortels rotten. Zorg dus voor een goede afwatering.

Zie ook Geef je bamboe water!?

Nieuws op facebook »

18 hours ago

Randijk Bamboe & Hoveniers

Winter bij RANDIJK. ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Randijk Bamboe & Hoveniers

Hoera, we zijn begonnen aan een nieuw, vers jaar. Een mooi jaar voor iedereen, hopen we. Ook voor onze bomen, die na inlevering weer worden terug geplant. Wij gaan ons best doen om ze 2019 goed te laten doorkomen.

De data van inlevering verschillen per uitgiftepunt. Kijk daarom voor start en einddatum inleveren (en openingstijden) links in het menu op: www.adopteereenkerstboom.nl/

Wil je je eigen boom terug, vergeet dan niet deze te registreren met het nummer op de penning, die in je boom hangt: adopteereenkerstboom.nl/registreren
(met uitzondering van Nijmegen en Amersfoort, waar niet wordt geregistreerd).
... See MoreSee Less

View on Facebook