Biologische bamboe kwekerij Leusden

De beste standplaats

Heb je een zonnig plekje over in de tuin? Of heb je arme of juist hele rijke grond? Welke bamboe komt het best tot zijn recht op welke plaats? Dit artikel geeft meer informatie over de juiste standplaats voor je bamboe.

Zonlicht vs. schaduw

Vrijwel alle bamboes kunnen in de schaduw, enkele soorten zijn goed geschikt om voortdurende in de zon te staan. Dit zijn bijvoorbeeld: Phyllostachys aureosulcata ‘Aureocaulis’ en ‘Spectabilis’, Fargesia jiuzhaigou, Fargesia Rufa en Fargesia robusta variëteiten.

Een bamboe die echt van schaduw houdt is de Fargesia nitida ‘Great Wall’. Deze en ook de Fargesia murieliae variëteiten krullen hun blad op bij sterke zon of droogte. Meer informatie over de verschillende soorten? Kijk bij Bamboe kiezen.

De beste grondsoort

In principe groeit een bamboe in diverse soorten grond. Het is verstandig bij het plaatsen stikstofrijke compost te gebruiken, aangezien de wortels zich dan het best zetten. Te natte grond wordt afgeraden, anders gaan de wortels rotten. Over het algemeen is het zo, dat bamboes sneller in de breedte zullen groeien wanneer de grond vrij los is. Dus op zandgrond krijg je eerder ondergrondse uitlopers dan op vette klei. Ook doen sommige soorten op onze kwekerij (zandgrond) het beter dan bij collega-kwekers in bijvoorbeeld het westen of noorden van het land en vice versa. Dit heeft met de samenstelling van de grond te maken, maar natuurlijk ook met allerlei andere variabelen, zoals regenval, bemesting en temperatuur.

Voor een goede start voor je bamboe kun je in onze webshop biologische grond kopen: boerengrond of natuurgrond voor pot en bak. Zie ook Mest je bamboe.

Nieuws op facebook »

[custom-facebook-feed]