Biologische bestrijdingsmiddelen

Klant:
“Mijn bamboe heeft ineens allerlei beestjes. Volgens mij is het luis.”

Erwin:
 
In een evenwichtige tuin heeft alles zijn plek. Diversiteit aan planten is belangrijk, maar ook insecten hebben hun nut. Een tuin met een rijk bodemleven, zorgt ervoor dat de plant van nature beter bestand is tegen ziekten en plagen. De Wilde Weelde schrijft hierover het volgende op haar website:

“In de bodem wordt afval omgezet in voedingsstoffen voor nieuw leven. De juiste bacteriën en schimmels in de bodem maken planten weerbaar tegen allerlei plagen. Daarvoor is een goed bodemvoedselweb noodzakelijk: het geheel van bodemdiertjes en micro-organismen dat in een gezonde bodem de stabiele basis vormt.

Gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen vernietigt dit systeem. Gelukkig zijn er methoden om het bodemvoedselweb gezond te maken.” www.wildeweelde.nl

Gratis pakket bestrijders

Bij Randijk krijg je altijd een pakket natuurlijk bestrijders bij je planten cadeau. Op onze kwekerij laten we luizen voor wat ze zijn en werken we samen met de natuurlijke vijanden. Het mooie is dat je door deze biologische teeltwijze meteen een goede bodem erbij krijgt. Het hele eco-systeem in de pot krijg je erbij. Ondanks dat kan het natuurlijk voorkomen dat je last krijgt van bamboeluis of mijt. En dat je daar wat sneller vanaf wilt. Op de pagina ‘Diana’s mooie moestuin‘ staan nog meer handige middelen om op milieuvriendelijke wijze insecten te bestrijden.

Voor de ‘luie’ tuinier hebben we bij Randijk een aantal producten van Pireco® in het assortiment, waarbij preventie en het sterk maken van het gewas voorop staat. Het is -zeg maar – de smokkelroute naar een gezonde bodem. De variant ‘Bladinsecten’ is uitermate geschikt voor het bestrijden van luis en andere insecten op uw bamboe.”

Hieronder de uitleg over dit product.

Pireco® Bladinsecten

Bron: http://www.pireco.nl/?post_type=portfolio&p=44

Bladinsecten capsules

Bladinsecten capsules

Pireco® Bladinsecten bestaat uit een hoog geconcentreerde, samenstelling van specifiek werkende kruidenextracten. Het product is van natuurlijke plantaardige oorsprong en is niet giftig voor mens en dier. Verkrijgbaar in geconcentreerde vloeibare vorm en in capsulevorm.

Geschikt voor biologisch tuinieren.

Werking

Pireco® Bladinsecten heeft een indirecte, preventieve werking in het afweren van de aanwezigheid van natuurlijke agressors zoals o.a. de bladluizen, schildluis, wortelluis, wolluis, wollige dopluis, witte vlieg,rupsen, taxuskever, leliehaantje, galmug, spint, tripsen, preimot, zwarte bonenluis, aardbeibloesemkever, bladvlo. Pireco® Bladinsecten wordt opgenomen door de het blad van plant, struik of boom. Met het verhogen van haar weerbaarheid zal door deze opname de plant als het ware een eigen afweersysteem ontwikkelen. Zuigende of vretende bladinsecten verdwijnen, omdat ze het voedsel niet lekker vinden. Andere insecten zullen er geen last van hebben. Op deze wijze zal de overlast en schade vanzelf verdwijnen.

Toepassing

Pireco® Bladinsecten kan toegepast worden in de siertuin, moestuin en op terras of balkon door middel van spuiten (zie toediening). Eetbare gewassen kunnen gewoon geconsumeerd worden.

Toedieningswijze

Preventief toedienen vanaf het moment dat de plant, struik of boom begint uit te lopen. Vooral wanneer er in het verleden veel overlast en schade is geweest. Ook wanneer er al schadelijke insecten en aantastingen zichtbaar zijn kan Pireco® Bladinsecten worden toegepast. Pireco® Bladinsecten heeft een werkingsduur van vier weken waarna een vervolgbehandeling noodzakelijk is om eventueel nog aanwezige insecten te weren.

Bladinsecten LWS Capsule-vorm dosering

Het middel zit in een eenvoudig te verwerken capsulevorm. Het omhulsel is gemaakt van gelatine wat in water oplost.

  • Dosering in de grond in de tuin: maak een gaatje van ca. 10 cm. diep bij de wortels en stop de capsule hierin. Dan het gaatje volgieten met water en vervolgens met aarde sluiten.
  • Dosering in potten: maak een gaatje van ca. 5 cm. diep en stop de capsule hierin. Dan gaatje volgieten met water en vervolgens sluiten. Gebruik 1 capsule in pot tot 5 liter inhoud, voor elke grotere inhoud 1 capsule per 5 liter potinhoud.
  • Als spray; los 2 capsules op in een sprayflacon van 0,5 liter.

Hoogte
plant

Aantal capsules

Hoogte plant

Aantal capsules

cm

bij de wortels

cm

bij de wortels

0-50

1

300-350

7

50-100

2

350-400

9

100-150

3

400-450

10

150-200

4

450-500

12

200-300

5