Bamboe waterbaan voor kids

Klant: “Als lid van de “stoere klusouder” -groep van een basisschool willen wij een watermuur te gaan maken. Waar mogelijk willen we natuurlijke materialen gebruiken. Dus geen PVC en acrylaat goten. 1 van de opties is gebruik van bamboe, 8-10cm diameter maar we hebben maar korte stukken nodig. Hebben jullie reststukken halve bamboe (30cm-100cm?) voor dit project?”

Erwin:Wij willen dit zeker sponsoren voor jullie. We hebben een heel aantal reststukken halve bamboepalen voor jullie liggen. Het is wel zo dat ze niet allemaal zonder tussenschotjes zijn. Dus misschien moeten jullie zelf nog even wat extra klusouders optrommelen om die tussenschotjes te verwijderen. Dit is vrij eenvoudig zelf te doen.”

Klant: “De muur staat! Zie hier het resultaat. De schotjes kwamen er goed uit door ze eerst met een hamertje weg te slaan en daarna met een soort kettingzaag schijf op een haakse slijper na te lopen. Werkt misschien nog wel beter dan de rasp en kostte 8 euro. Ook de bamboe doorzagen gaat er goed mee, nagenoeg zonder splinters. Nogmaals bedankt en wie weet tot een volgende keer.”