Biologische bamboe kwekerij Leusden

Bamboe in bak of pot

Veel Fargesia’s zijn geschikt om in een kuip, pot of bak te houden. Het is hierbij van belang dat de bamboe voldoende water krijgt en genoeg ruimte heeft. Een bak van 50 bij 50 cm is het minimum oppervlak bij Fargesia’s (40 x 40 voor de Fargesia jiuzhaigou variëteiten). Woekerende bamboe heeft een hele grote, stevige bak nodig van bijvoorbeeld FSC gecertificeerd hout. Soms groeit bamboe uit zijn jasje en moet hij na een paar jaar gesplitst worden. Al met al zijn niet-woekerende soorten het meest aan te raden in een bak of pot. Onze bamboekeuze kaart kan u verder helpen met het maken van de juiste keuze.

Grond voor bamboe in bak of pot

De grond in een bak bestaat idealiter uit 20% hydrokorrels en 80% biologische potgrond. In de bodem zitten goed doorlatende gaten en de bak staat niet direct op de grond, of heeft een enigszins holle bodem, zodat het water ook daadwerkelijk kan wegvloeien. De bak kan extra beschermd worden door binnenin een laag bubbeltjesplastic aan te brengen. Dit isoleert de kluit bij vorst en geeft ook ruimte om uit te dijen, zodat de bak of pot niet kan barsten door uitzetting.

Bij vorst lager dan -10ºC is het verstandig de bladeren in te pakken met gaasplastic, om uitdroging door de wind te voorkomen.

Vanwege het kleine grondoppervlak in de pot, en het feit dat de bamboe zeer veel bladoppervlak heeft en zijn eigen paraplu is, is het raadzaam zeer regelmatig water te geven. Overweeg dus of er een kraan in de buurt is of een mogelijkheid een tuinslang aan te koppelen. Is water geven een probleem, dan kunt u overwegen automatische beregening aan te brengen.

Vraag advies over de verzorging van de specifieke soort die u aanschaft!

 

Nieuws op facebook »

[custom-facebook-feed]