Biologische bamboe kwekerij Leusden

Bamboe als haag

De mooiste tuinafscheiding is er één van bamboebeplanting. Het vormt een prachtig alternatief voor vaak chemisch behandelde of onverantwoord gekapte hardhouten schuttingen. Verschillende maten qua hoogte en breedte van bamboe lenen zich voor verschillende hagen.

De smalle bamboehaag: een voorbeeld

De Fargesia jiuzhaigou is erg mooi rechtopgaand en redelijk smal. Wel is de haag in de winter iets minder dicht door enig bladverlies. Echter, op een beschutte plaats hoeft dit niet ernstig te zijn. Zie de foto hiernaast, die in het vroege voorjaar is genomen. Bijsnoeien van de fargesia kan naar hartelust, maar laat u goed informeren over de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant, dan weet u ook hoeveel snoeiwerk er jaarlijks aan vastzit. De bamboe in dit voorbeeld kan op circa 35-40cm groeien (liefst wel ondergronds meer ruimte voor de haarwortels) en wordt tot ongeveer 3 meter hoog.

De brede bamboehaag

Een perfecte bamboe voor een brede haag is de Fargesia rufa, een zeer dichte niet-woekereraar die men tweemaal per jaar snoeit. Vrijstaand kan de diameter van deze bamboe maar liefst 3 meter worden omdat de halmen behoorlijk uithangen. Maar gesnoeid moet u rekenen op circa 1,5 meter. De maximale hoogte is ongeveer 2 á 2,5 meter. Het terugsnoeien dient in de zomer na de groei of vóór februari te gebeuren. Dan staat het snoeien de groei van de bamboe niet in de weg.

Nieuws op facebook »

[custom-facebook-feed]