Biologische bamboe kwekerij Leusden

Wij zijn genomineerd!

voor de Stimuleringsprijs Ondernemend Leusden!!

Klik hier om te stemmen!

Overig nieuws: Workshop Bamboe Snoeien 9 november.

Naar de workshop

Erwin Kooijman startte in 1998 in Amersfoort, en kocht in 2001 2 hectare grond aan de Laapeerseweg in Leusden. Het kale weiland van toen is in amper 20 jaar tijd veranderd in een groene oase van (kerst)bomen en vooral bamboeplanten en een uit duurzame materialen opgetrokken bedrijfsgebouw. Dat heeft Erwin grotendeels eigenhandig gebouwd. Erwin is bij toeval met bamboe in aanraking gekomen. Hij is gespecialiseerd in niet-woekerende bamboe, die hij ook via zijn website bamboe.nl door heel Nederland levert.

Randijk is een biologische kwekerij met bijbehorende SKAL-certificering. Bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden niet gebruikt. Erwin en zijn partner Kyra zijn ervan overtuigd dat bamboe de boom van de toekomst is. Bamboe kan om de 4 à 5 jaar geoogst worden en is een veelzijdige grondstof voor vele producten zoals bouwhout, servies of textiel. Een andere specialiteit van Randijk al meer dan 12 jaar is de verkoop van kerstbomen via een adoptiesysteem. Ruim 3000 kerstbomen worden via 18 uitgiftepunten in Nederland verkocht en daar na de kerst weer ingeleverd. Op deze manier verdwijnt de boom niet in de versnipperaar of op de brandstapel, maar kan worden hergebruikt.

Randijk biedt werk aan mensen met een beperking en reïntegreerders. Ook wordt samengewerkt met scholen en in uitwisselingsprogramma’s. Op deze wijze laat Randijk zijn maatschappelijke betrokkenheid zien.
De jury is onder de indruk van de gedrevenheid van Erwin Kooijman en zijn partner. Zij hebben uit het niets een prachtig bedrijf opgebouwd met twee duurzame en innovatieve takken. Het bedrijf laat zien dat respect voor de natuur en commercie op slimme wijze kunnen samengaan.

Daarnaast tonen de ondernemers dat mensen met een beperking of achterstand op de arbeidsmarkt een belangrijke bijdrage aan het succes van het bedrijf kunnen leveren. Een terechte kandidaat voor de Stimuleringsprijs Ondernemend Leusden, aldus de jury.

eigenaren van Randijk Bamboe
Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg.

Je kunt van 30 sept t/m 27 oktober 2019 op ons stemmen.
Let op: je kunt maar 1x stemmen en moet dit per SMS bevestigen, anders is je stem niet geldig.

Nieuws op facebook »

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.