Bamboeplanten

Bamboe is het hele jaar door groen. Zomer en winter geeft het uw tuin een bijzonder accent. Voor elke buitenruimte zijn er geschikte bamboeplanten.

Het is een feest om bij elk zuchtje wind de levendigheid van een bamboe te ervaren. Wat te denken van een mooie pot of bak met niet-woekerende bamboeplanten erin? Of een strakke, onderhoudsvriendelijke haag van vier meter hoog?

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bamboe in Nederland

Bamboe wordt meestal in verband gebracht met een tropisch klimaat. Maar ook in de koudste streken ter wereld groeit bamboe. Onze bamboeplanten zijn over het algemeen groenblijvend en kunnen temperaturen van -18° C zonder problemen overleven. Op onze bamboekeuzekaart is terug te vinden welke soort welke temperatuur aankan.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste soort?

Klik om direct naar het PDF document te gaan:

Bamboekeuzekaart niet-woekerende bamboe
Bamboekeuzekaart woekerende bamboe

Winterhard of wintergroen?

Er is een verschil tussen winterhard en wintergroen. Bij strenge vorst krijgen sommige bamboeplanten – zoals de robusta varianten – een herfstige aanblik. Deze terugslag in het groen is niet ernstig, maar juist een natuurlijke reactie op het koude weer. Wind en beschutting zijn bepalende factoren in dit proces. De plant zal echter wel vol blijven en in het voorjaar weer met jonge groene blaadjes worden bedekt. Ga dus niet snoeien, maar heb geduld.