biologische kwekerij Randijk aan de Laapeerseweg in Leusden.

Biologisch duurzaam Randijk

 

Biologisch duurzaam Randijk. Sinds jaar en dag kweekt Randijk haar planten en bomen op biologische wijze. Biologisch kweken, wat houdt dat nu eigenlijk in? Aan welke eisen moet je voldoen? Is duurzaam kweken hetzelfde als biologisch kweken? Hoe is het duurzame bedrijfsgebouw van Randijk tot stand gekomen? Waar moet je rekening mee houden als je een duurzaam gebouw wilt neerzetten? Wat vraagt een duurzame visie van je personeel? Kleven er ook nadelen aan?

Skal 022536

Eu logo voor biologische teelt.

Deze vragen staan centraal tijdens de rondleiding ‘Biologisch kweken, duurzaam bouwen aan de toekomst’ die op vrijdag 28 oktober gehouden wordt om 16.00 uur. In het kader van de Duurzaam Doen Dagen van de Gemeente Leusden stellen we onze poort op een ander manier open en geven een kijkje in onze duurzame bedrijfsvoering. Een informatieve middag voor particulieren, aspirant bouwers en ondernemers die een duurzame werkwijze overwegen.

Kweker Erwin Kooijman neemt u mee over zijn bijna 2 hectare tellende kwekerij, waar bamboe, siergrassen en kerstbomen worden gekweekt. Het kweken gaat volledig op biologische wijze. Een aantal factoren zijn hierbij van belang: bemesting, onkruidbeheersing en diversiteit van flora en fauna. Op de kwekerij zijn hiervan voorbeelden te zien. Naast deze werkwijze hebben de eigenaren van Randijk de afgelopen jaren geïnvesteerd in een zelfgebouwd duurzaam bedrijfsgebouw. Dit is dé kans om hierover de kweker de hemd van het lijf te vragen. Hoe is het tot stand gekomen? Welke materialen gebruikt en hergebruikt Randijk hiervoor?

Kom dus met eigen ogen onze paddenpoel, leemkachel, bijenkasten, kweekvelden, mesthopen en Zweeds rode gebouw bewonderen op 28 oktober. De thee staat klaar vanaf 15.30 uur.

Aanmelden is gewenst. Stuur hiervoor een mail naar: info@bamboe.nl