Materialen

Uitleg over de materialen

Graag introduceren wij de gebruikte materialen – en de toepassingsmogelijkheden ervan – nader. De materialen waarmee wij onze bamboemassageproducten vervaardigen bestaan voor 99 tot 100% uit natuurlijk bamboe. De stokken zijn allemaal ongelakt en met de hand in Nederland geproduceerd.

De BAMMAS bamboemassagestokken zijn gemaakt van natuurlijke bamboe. Elke stok is uniek. De stokken zijn zorgvuldig geselecteerd en tot zeven maal toe secuur geschuurd, gepolijst en afgewerkt.

PUUR bamboe massagestokken

Deze klassieker is gemaakt van de 100% natuurlijke, holle bamboestengel. Bamboe is een grassoort die in het voorjaar zijn groei beleeft. De jonge scheuten komen als puntjes boven de grond en schuiven binnen een paar weken tijd uit tot boven de moederplant. De groei is te vergelijken met het uitschuiven van een antenne. Er ontstaan dus holle compartimenten met iets verdikte tussenstukjes. Hier maakt de bamboe tussenschotjes.

PUUR bamboe massagestokken zijn door de holle vorm licht van gewicht. Het materiaal voelt heerlijk naturel aan. De verdikkingen worden in het bewerkingsproces afgevlakt, zodat er geen scherpe of harde randen meer aan zitten. Het materiaal is wel gevoelig voor barsten. Hierom is voorzichtigheid geboden. Laat de stokken niet vallen en warm ze niet op in water. Ook snel afkoelen of verhitten op een andere wijze kan barsten veroorzaken.

Massief bamboe massagestokken van bamboe laminaat

Massieve massage stok van 99% gelamineerd bamboe. De stok is super glad en behandeld met speciale bamboe was. De stok kan droog en nat opgewarmd worden tot 80 graden Celsius. Bij opwarmen in water kan het materiaal iets minder glad worden. Droog opwarmen (oven of verwarmingsplaatje) of opwarmen in olie geeft het beste resultaat. Zorg dat de stok vettig is bij het opwarmen.

Voordat u begint met de behandeling moet de temperatuur van de stok gecontroleerd worden. De massieve stok blijft lang warm.

Bamboe massagestok massief 2
Bamboe massagestokken massief halfrond

Geen enkele soort is geschikt voor opwarmen in de magnetron. Dit raden wij ten sterkste af aangezien het opwarmen van droge stoffen in de magnetron brand kan veroorzaken.

Ga direct naar de webwinkel. U vindt de PUUR bamboemassagestokken hier. De MASSIEF bamboemassagestokken vindt u hier.