Biologische bamboe kwekerij Leusden

Bamboebeestjes

Veel dieren voelen zich thuis tussen de bamboe. Denk aan muizen en vogels, maar natuurlijk ook sprinkhanen, lieveheersbeestjes en de goede oude pandabeer. Sommige dieren zijn minder welkom, omdat ze de bamboe schade kunnen toebrengen.

Bamboeluis

In een hete zomer hebben veel bamboes last van luis. De bamboeluis is echter lastig met natuurlijke vijanden (zoals lieveheersbeestjes) te bestrijden. Wel kun je bamboeluis voorkomen door je bamboe gezond te houden met de juiste bemesting of bladversterkende kruiden. Zie ook: Mest je bamboe.

Bamboeluizen.

Foto: Entocare, Wageningen

Luizen zijn over het algemeen goed te bestrijden met een natuurvriendelijk sproeimiddel. Wij hebben goede ervaringen met Spruzit van Ecostyle. Dit middel is in de speciaalzaak te verkrijgen. Op de site van  Milieu Centraal  staat uitgebreid beschreven welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Bamboemijt

Wanneer er sprake is van bamboemijt is de beste en snelste remedie vrij rigoreus: alle halmen bij de grond afknippen/zagen en vernietigen dmv verbranding, om verdere verspreiding van de mijt te voorkomen. De plant zal wel weer van onderaf nieuwe scheuten maken, maar het kan een paar jaar duren voordat hij weer op sterkte is. Een andere optie is  het uitzetten van een roofmijt, waarvan de werking momenteel wordt onderzocht door de Universiteit Wageningen.

Nieuws op facebook »

Trots laten onze bomen hun blaadjes en bloesems zien. #organicfarming ... See MoreSee Less

View on Facebook

Tuinrenovatie en plaatsen bamboematten. Om de hoek bij de #biologische #bamboe #kwekerij #duurzaamtuinieren #leusden ... See MoreSee Less

View on Facebook

Kerstboom in bloei. Geen filter gebruikt #realtrees #organicfarming #nofilterneeded ... See MoreSee Less

View on Facebook